Ajankohtaista Cardehummassa

4.10.2023

Kesä 2023 hujahti muutosten tuulissa. Toiminta Lopen Läyliäisissä päättyi ja siirtyi Karjaalle uuden yhteistyön merkeissä.

Uusi yhteistyökumppani HALI-Hideaway tupsahti elämääni aasien ostoilmoituksen myötä, ja muutin toimintani Karjaalle 1.10.2023 lähtien Halin tiloihin. Mukanani Karjaalle muuttivat Frosty sirkushevonen, Pulla labbis, kissat Esa ja Vesa sekä vuohi Salli. Aasit muuttivat myös: Sonja ja Steffi siirtyivät HALIN Kaisan omistukseen, nuori aasi Sirpa Jalonen sai omistajakseen iki-ihanan Annen, joka onkin käynyt hoitamassa Cardehumman aaseja kaikki kolme vuotta, minkä aasit ovat minulla olleet.

HALIN ja Cardehumman yhteistyö alkaa Cardehummasta tuttuun tapaan Avointen ovien tapahtumalla 7.10.2023 klo 11 – 14. Esittelemme yhteistyötämme, jota ovat mm. tyhypäivät yrityksille sekä tilaisuudet ja tapahtumat ryhmille. Meidän molempien sydäntä lähellä on uupumuksen eläin-ja luontoavusteinen ennaltaehkäisy. Olet lämpimästi tervetullut ensimmäiseen yhteiseen tapahtumaamme!

Voimauttava eläinavusteinen kurssi aikuisille alkaa yhteistyössä Kaisan kanssa 14.10.1023, kurssille mahtuu vielä mukaan. Tapaamme viisi  toimintakertaa, joiden aikana tutustumme HALIN tilaan, eläimiin ja tietysti ryhmän jäseniin. Käymme kurssilla läpi erilaisia menetelmiä eläinten ja luonnon parissa. Vuorovaikutus sekä nähdyksi ja kuulluksi tulo livenä on tärkeää tänä päivänä ja luottamus sekä lupa olla oma itsensä mahdollistaa parempaa jaksamista tän päivän arjessa. Eläimet tarjoavat läsnäoloaan parhaalla mahdollisella tavalla ja ammattilaisen lempeässä ohjauksessa pääset jyvälle omista kehollisista tuntemuksistasi.

Cardehumman Ullana tarjoan edelleen Ihminen tavattavissa terapiaa sekä ratkaisukeskeistä luonto-ja eläinavusteista työnohjausta sekä jossain määrin myös sosiaalipedagogista hevostoimintaa lapsille ja nuorille. Toimin HALIN tiloissa Karjaalla sekä erikseen sovittuna myös Hestbakki islanninhevostallilla Lohjalla. Näistä palveluista saa kysyä lisää puhelimitse tai viestein, jos kiinnostuit.

Uutena yhteistyönä teen visiitin ensi viikolla Helsinkiin, siitä lisää ihan pian. Tämä liittyy erityisesti eläinavusteiseen työnohjaukseen sekä ihminen&eläin tavattavissa terapiaan. Tästäkin olen innoissani.

Mysteeripakopeli Kuudes yritys muuttaa loppuvuoden aikana myös Karjaalle. Se on ollut pidetty tyhypäivien tiimityötä vahvistava ohjelma ammattimaisesti rakennettujen pakopelimysteerien sekä humoristisen ja psykologisen tarinansa myötä. Maatilaympäristö eläimineen tuo peliin lisäarvoa, jota ei muualta saa. Kysy mysteeripakopelistä lisätietoja sähköpostilla cardehumma@gmail.com tai puhelimitse 040 5671 667.

29.3.2023

Kevät 2023

Cardehumman tallin avoimet ovet tapahtuma seuraavan kerran 22.4.2023 klo 11 – 13.

Päivän aikana on mahdollista tutustua tilan eläimiin, keskustella Cardehumman toiminnasta ja kokeilla maksua vastaan talutusratsastusta sirkus Finlandian eläkeläishevosilla Frosty ja Voltan.

Puffetista saatavilla tuoreita korvapuusteja sekä muita herkkuja.

Tapahtumaan on 5 eur / henkilö kauramaksu. Tämä raha menee tietysti tilan eläinten hyvinvointiin ja ruokaan.

Lasten eläin-ja luontokerho pyörii kevään 2023 ajan joka toinen tiistai ilta klo 17 – 19.

Kerho on suunnattu alakouluikäisille, tutustumme tilan eläimiin sekä lähiluontoon ja vuodenaikojen ihmeellisiin mahdollisuuksiin. Kerhosta kiinnostuneet voivat laittaa kyselyä, mahtuuko vielä mukaan. Ohjaajina on Ulla Hukka sekä Piia Kujala. Hinta 30 eur / hlö kerta.

Aikuisten eläinavusteinen voimavaravalmennus tiistai iltaisin klo 18 – 20 alkaen 11.4.2023.

Tule vahvistamaan omaa jaksamistasi mukavaan keväiseen aikuisten ryhmään Lopen Läyliäisiin.
Cardehumman aikuisten voimavaravalmennuksessa pohditaan ja käsitellään käytännönläheisesti eri elämäntilanteisiin liittyviä voimavaroja ja niiden löytämistä sekä vahvistamista. Erityisesti keskitymme uupumuksesta keskusteluun ja uupumuksen välttämiseen mukavassa seurassa.
Käymme mm. läpi aiheita itsetuntemus, läsnäolo, hyvinvointi, voimavarat sekä unelmat.
Cardehumman eläimet sekä lähiluonto ovat mukana toiminnassa ja teemme erilaisia harjoituksia vahvistaen omia henkilökohtaisia vahvuuksiamme.
Tällä kurssilla et tarvitse aiempaa kokemusta eläinten kanssa olemisesta.
Kokoonnumme neljänä tiistaina + yhtenä lauantaina 27.5. seuraavasti:
11.4.,25.4.,9.5.,23.5. sekä la 27.5.2023
Hinta 300 € / hlö, ryhmäkoko max 6 hlöä. Maksun voi suorittaa kahdessa erässä.

Aikuisille kurssi ”Viisi askelta uupumuksesta oman näköiseen elämään, viisi toimintakertaa hinta 300 € / hlö. Katso esite alla.

Lasten Eläinteatterileiri 3 – 6 luokkalaisille 6.-9.6.2023, päiväleiri klo 9 – 15, hinta 300 eur / hlö. Katso mainos alla.

Aikuisten Eläinteatteriviikonloppu 10. – 11.6.2023, la ja su klo 9 – 17, hinta 180 eur / hlö

Cardehumman palveluissa myös esim. tyhypäivään, kaveriporukoille tai perheille sopiva Mysteeripakopeli Kuudes yritys (pelattavissa nyt myös englanniksi) https://www.kuudesyritys.fi, Ihminen tavattavissa yksilöterapia, ratkaisukeskeinen luonto-ja eläinavusteinen työnohjaus (STOry), luennot ja tilavierailut.

Kysy tarkemmin lisää sähköpostilla cardehumma@gmail.com tai puh 040 5671 667 / Ulla Hukka.

21.2.2023

Kevät 2023

Cardehumman tallin avoimet ovet tapahtuma seuraavan kerran 18.3.2023 klo 11 – 13.

Päivän aikana on mahdollista tutustua tilan eläimiin, keskustella Cardehumman toiminnasta ja kokeilla maksua vastaan talutusratsastusta sirkus Finlandian eläkeläishevosilla Frosty ja Voltan. Puffetista saatavilla tuoreita korvapuusteja (jos mahdollista, leivottu vuohenmaitoon) ja muita herkkuja sekä mahdollisuus paistaa tulilla itse makkaraa.

Tapahtumaan on 5 eur / henkilö kauramaksu. Tämä raha menee tietysti tilan eläinten hyvinvointiin ja ruokaan.

Lasten eläin-ja luontokerho pyörii kevään 2023 ajan joka toinen tiistai ilta klo 17 – 19.

Kerho on suunnattu alakouluikäisille, tutustumme tilan eläimiin sekä lähiluontoon ja vuodenaikojen ihmeellisiin mahdollisuuksiin. Kerhosta kiinnostuneet voivat laittaa kyselyä, mahtuuko vielä mukaan. Ohjaajina on Ulla Hukka sekä Piia Kujala. Hinta 30 eur / hlö kerta.

Aikuisten eläin-ja luontoryhmä kokoontuu 14.3.2023 lähtien joka toinen tiistai 18 – 20.

Eläinten kanssa oleilua, ratsastuksen kokeilua turvallisesti talutettuna, lähiluonnon ihmeitä, vertaistuellisia keskusteluja elämästä ja iltatee. Ohjaajina Ulla Hukka ja Piia Kujala.

Ilmoittaudu mukaan, jos kiinnostuit. Hinta 30 eur / hlö / kerta.

Cardehumman palveluissa myös esim. tyhypäivään, kaveriporukoille tai perheille sopiva Mysteeripakopeli Kuudes yritys (pelattavissa nyt myös englanniksi), Ihminen tavattavissa yksilöterapia, ratkaisukeskeinen luonto-ja eläinavusteinen työnohjaus (STOry), luennot ja tilavierailut. Kysy tarkemmin lisää sähköpostilla cardehumma@gmail.com tai puh 040 5671 667 / Ulla Hukka.

11.11.2021

Cardehumman tallin joulu sekä mysteerinpelin esittelyä 11.12.2021 klo 13 – 17

Tervetuloa tutustumaan Cardehumman tilan ja eläinten joulunalus aikaan sekä tuleviin suunnitelmiin, mm. mysteeripeliin  ”Kuudes yritys”.

Vuosi on jälleen ollut työntäyteinen, on aika laskeutua jouluun ja rauhoittua hetkeksi. Tule tervehtimään tallimme tämän hetkisiä asukkaita ja tiimikavereita. Tiimissä uusina tulokkaina pohjoisruotsin kylmäverinen työhevonen Bamse sekä sirkushevonen Frosty.

Vietetään mukava ja rauhallinen iltapäivä yhdessä oleillen, keskustellen ja rauhoittuen.

Mahdollisuus kokeilla talutusratsastusta ja harjata aaseja. Puffetista lämminta juomaa sekä pipareita, voit myös ostaa lahjakortin pukinkonttiin liittyen Cardehumman toimintaan.

Myynnissä mm. Perhepäiväpaketti sekä Mysteeripeli ”Kuudes yritys” lahjakortteja.

Sisäänpääsymaksu tapahtumaan on 20 eur / perhe, talutusratsastus 5 eur.

13.4.2021

On ollut harvinaisen erikoinen vuosi takana. Erityisesti korona ja kolme menetettyä hevosystävää on laittanut miettimään tulevaisuutta sekä työni sisältöä täällä Cardehummassa.

Tällä hetkellä Cardehummassa on vain kaksi hevosta, Islanninhevonen Ruska sekä pohjoisruotsin kylmäverinen työhevonen Edgar. Ruska alkaa olla jo eläkeläinen, sillä jo 29 elettyä vuotta takana. Ruska on kyllä edelleen erittäin reipas, terve ja muutoinkin kaikin puolin hyväkuntoinen, sen varaan en voi kuitenkaan laskea työtäni. Edgar on taas vireä (ja komea) nuori mies, joka tykkää työskennellä ihmisten kanssa tallissa ja maastakäsin, mutta nuoren ikänsä vuoksi ei vielä sovellu kaikentasoisille ratsastajille.

Ratsastustoiminta on tällä hetkellä Cardehummassa todella vähäistä. Enimmäkseen teen nyt sosiaalipedagogista hevos-ja koiratoimintaa sekä luonto-ja eläinavusteista työnohjausta, jonkun verran myös Ihminen tavattavissa terapiaa. Toiminta keskittyy vuorovaikutukseen, läsnäoloon sekä toiminnallisuuteen tallitöiden, eläintenhoidon sekä esimerkiksi aasien kanssa lähiluontoon tehtävien kävelyretkien merkeissä.

Työuupumuksen ennaltaehkäisy on enenevässä määrin entistä lähempänä sydäntäni. Koen, että eläinten ja luonnon tarjoamat elementit toimivat vahvasti jaksamisen tukena. Haasteiden kohtaamiseen ja oman elämäntilanteen hahmottumiseen tarvitsee joskus ulkopuolista näkökulmaa sekä nähdyksi ja kuulluksi tulemista. Uskoisin saamastani palautteesta päätellen, että täällä meillä tulet kohdatuksi juuri sellaisena kuin olet.

Cardehummassa asuvat myös aasit Sonja ja Steffi, kissat Esa ja Vesa, koirat Lumo ja Lissu, kanat ja kukko, puput sekä vuohet Sesilia ja Salli. Kaikki eläimet ovat jossain määrin mukana eläinavusteisessa työskentelyssä. Meidän eläimet ovat siis mukavaa ja kilttiä sekä sosiaalista porukkaa.

Sesilia onkin tänään ultrattu eläinlääkärin toimesta, ja todettu tiineeksi. Synnytyksen laskettu aika on täsmälleen sama kuin viime vuonna, 28.5., nähtäväksi jää montako kiliä tänä vuonna syntyy. Viime vuonna maailmaan putkahti oppikirjojen mukaisen synnytyksen tuloksena 2 suloista kiliä, jotka syksyllä muuttivat tarjoamaan elämyksiä Vihtiläiselle eläintilalle. Saa nähdä, jääkö tulevista lapsosista joku tänne meille asumaan.

Tulossa siis kesäkuun alusta eteenpäin jälleen suosittua kilijoogaa. Jos haluat mukaan kilijoogaamaan, niin seuraa ilmoittelua Cardehumman facebook sivuilla sekä Instagram tilillä, ja ilmoittaudu mukaan.

Meillä on myös tarjolla tallipaikka kivalle ja rauhalliselle hevoselle tai jopa kahdelle. Kaikista mieluisinta olisi, jos talliin löytyisi tulokas, jota voisin käyttää jossain määrin apuna työssäni. Kaipaan myös yhteistyökumppania, ja mikäs sen hienompaa, kuin jos voisin tarjota paikan jollekin terapia-tai auttamistyötä tekevälle hevosenomistajalle ja hevoselle. Cardehumman kivoja eläimiä voi sitten vastaavasti käyttää tukena ja apuna omassa työskentelyssä, kunhan ensin tutustuu eläimiin ja puolin sekä toisin yhteys syntyy.

Elän kuitenkin positiivisessa tunteessa siitä, että kyllä elämä pikkuhiljaa tästä kirkastuu. Toivon, että sinäkin voit hyvin.

Läsnäolo, vuorovaikutus

läsnäolon hetki Cardehumma Ulla Hukka

25.2.2020

Ihminen tavattavissa polkuni, kasvuni ihmisyyden tiellä eläinavusteisesti on nyt katsottavissa tämän linkin takaa.

Tarina on erittäin henkilökohtainen ja sisältää monenlaisia tunteita sekä paljastuksia minuksi kasvamisesta. Toivottavasti tämä video antaa teille voimia mennä elämässä eteenpäin haasteista huolimatta. Haluan oman kasvuni myötä sanoa, että uskokaa itseenne ja omiin unelmiinne.

Suurin kiitos uudenlaisesta elämästäni kuuluu edelleen edesmenneelle pohjoisruotsin työhevoselleni Ekille, joka opetti minulle läsnäolon taitoa ja lähetti minut tutustumaan itseeni lähemmin. Läsnäolotaidon avulla pystyin saavuttamaan sellaisen turvallisen tilan, että kykenen olemaan myötätuntoisempi johtaja itselleni, hevosilleni, muille eläimilleni sekä ihmisille ympärilleni ja ehkäpä ansaitsen heidän kunnioituksensa ja arvostuksensa olemalla rehellinen, oma ja tunteva itseni.

Olen erityisen kiitollinen Henriikalle tämän haastattelun syntymästä ja onnistumisesta. Ja Ystävyydestä, jollaisen toivoisin ihan kaikille 💜

Klikkaamalla oheista youtuben linkkiä, pääset katsomaan kyseisen videon.

20.9.2019

Vierailu englannissa syyskuun alussa tutustumassa hevosavusteiseen mindfulnessiin avasi silmiäni, kehoani ja mieltäni entistä enemmän. Tarjoankin nyt mahdollisuutta tulla rentoutumaan ryhmässä hevosavusteisen mindfulnessin avulla talliini tiistai tai torstai iltaisin klo 18 – 20. Kahden tunnin aikana rentoudumme sekä nautimme kupillisen ihanaa teetä, hyvässä ja luotettavassa seurassa tietenkin.

Voit tulla kumpaan iltaan tahansa, tai vaikka molempiin.

Yhden rentoutuskerran hinta on ryhmässä 20 eur / hlö. Ryhmäkoko max 6 hlöä.

Ilmoittaudu Ullalle viestillä 040 5671 667 tai info@cardehumma.fi

27.5.2019

Tiedättekös, että minä valmistuin perjantaina 24.5.2019 Ihminen tavattavissa -terapeutiksi. Kuuden vuoden rutistus kohti omaa itseä palkitaan uudella ammatilla todistuksen kera. Täytyy sanoa, että matka on ollut käsittämättömän ennennäkemätön. Haastava, raastava ja pelastava, silmiä avaava.

Lopputyöni on Ihminen ja hevonen tavattavissa, hevonen turvanantajana ja läsnäolon opettajana, polyvagaalinen teoria tukena omassa kasvussani. Tätä lopputyötä kasatessa meni useampi vuosi. Heti koulutuksen alussa tiesin, mitä lopputyöni pitää osapuilleen sisällään, sisältö tarkentui polyvagaaliteorian myötä vasta viime syksynä Soul Teamin SEAL koulutuksessa.

Olo on niin valtavan onnellinen ja takki niin sanotusti tyhjä. Siitäkin huolimatta, että matka on ollut todella rankka ja haasteellinen, en vaihtaisi siitä päivääkään pois. Jokainen kokemus on tullut tarpeeseen, jokaikinen itketty kyynel on parantanut ja auttanut minua. Ja itkuahan on riittänyt ja tulee riittämään. Nyt ymmärrän, että itkeminen on parantavaa.

Nyt olen vastaanottanut todistukseni tästä kaikesta valtavasta työstä, jonka olen läpikäynyt itseni ja läheisteni hyväksi.

Ihminen tavattavissa -terapeutti Ulla Hukka, Läyliäinen 
Ajanvaraukset puh. 040 5671667

http://ihminentavattavissa.fi/blogi/uusi-ammatti-terapeuttina?fbclid=IwAR33am-0BtgHWk4OkJDzQkC2NNQhQXUr9B_uvdMTCdNQtQARpzH8ChZ3m5k

11.3.2019

Eläinavusteinen taival hyvinvointiin 31.3.2019 klo 11 – 15 Cardehummassa

Pysähdy itsesi äärelle, kirkasta omaa suuntaasi ja kartuta matkaeväitäsi turvallisessa seurassa: luvassa on hyväksyvää tietoista läsnäoloa, tunnetyökaluja sekä ihania eläinystäviä. Tule kohdatuksi – ja kohtaamaan itsesi!

Hinta 80€, sisältäen ohjauksen, eläinavusteisuuden, kahvia, teetä ja pikkunaposteltavaa.

Ohjaajat Elina Porokka: Sosionomi, EASEL® -Coach työnohjaaja & mindfulness-ohjaaja CFM®, www.iloinenporo.fi.

Ulla Hukka, Sosiaalipedagoginen hevos-ja koiratoimintaohjaaja, Eläinavusteinen valmentaja, MinD voimauttavan hevostoiminnan ohjaaja, HelMi hevosavusteinen mindfullnesohjaaja. www.cardehumma.fi.

Ilmoittautumiset Ullalle 20.3. mennessä: info@cardehumma.fi tai puh. 040 567 1667.

yhdessä olemme turvassa

11.3.2019

Cardehumman kesä:

päiväleiri lapsille 3. – 7.6.2019: Ohjelmassa Cardehumman eläinten hoitoa ja niiden kanssa puuhailua, hevostoimintaa, yhdessä oloa, askartelua ja kivoja kesäpuuhia. Hinta 330 eur. Mahdollisuus myös yhden päivän leireilyyn, hinta 70 eur / päivä. Kysy lisää !

Lisätietoja tulossa. Jos kiinnostuit, laita viestiä info@cardehumma.fi tai soita  040 5671 667 / Ulla

11.3.2019

Cardehumman osasto on mukana Horse Fair & GoExpo messuilla 15. – 17.3.2019

Ulla pitää infolavatietoiskun Hevoslehti RIDE !- infolavalla la 16.3.2019 kl0 17 sekä su 17.3.2019 klo 16.15 aiheesta

Hevonen läsnäolon ja turvan tunteen opettajana; Kohtaamalla, hyväksymällä ja käsittelemällä erilaiset tunteet suhteesi hevoseen syvenee. Hevonen on taitava läsnäolotaidon opettaja, kunhan ehdit ja osaat pysähtyä sitä aistimaan. Kuinka opin tunnistamaan turvan?

Tulkaahan moikkaamaan osastolle 3f19, siellä olen perjantaista sunnuntaihin, mukana eri päivinä labradorinnoutaja Lumo sekä irlanninsusikoira Walo.

Messuilla kilpailu, jonka palkintona hevostoimintahetki Cardehummassa.

11.22019

Vietä päivä Cardehummassa nauttien eläinten seurasta, rauhasta, läsnäolosta ja kodikkaasta hevostilan hengestä. Voit tulla meille yhdessä lapsesi, ystäväsi tai vaikka puolisosi kanssa.

Päivän aikana tutustutaan Cardehumman eläimiin; hevosiin, vuohiin, kanoihin, kissoihin, koiriin ja pupuihin. Tutustumme eläimiin persoonina sekä pohdimme lajien ominaisia tarpeita ja käyttäytymistä ja hoidamme eläimiä yhdessä.

Päivän aikana käymme hyväntuulen keskusteluja, jotka antavat mahdollisesti uusia ajatuksia ja oivalluksia kunkin omaan elämäntilanteeseen. Päivän teemaan sisältyy aina psykologisen turvallisuuden tunteen hahmottaminen ja kehollinen kokeminen.

Tilalla on mahdollista kokeilla ratsastamista tai hevosella ajamista.

Päivän kesto 6 tuntia, hinta 150 € / hlö (sis alv) sisältää toiminnan ohjauksen, keskustelut sekä keittolounaan ja kahvit + tuoreen kotona Cardehummassa leivotun pullan.

Varaa oma aikasi. Yhteen päivään mahtuu mukaan 8 hlöä. Päivä järjestetään, kunhan osallistujia on min 6 hlöä.

ystävät

21.2.2023

Kevät 2023

Cardehumman tallin avoimet ovet tapahtuma seuraavan kerran 18.3.2023 klo 11 – 13.

Päivän aikana on mahdollista tutustua tilan eläimiin, keskustella Cardehumman toiminnasta ja kokeilla maksua vastaan talutusratsastusta sirkus Finlandian eläkeläishevosilla Frosty ja Voltan. Puffetista saatavilla tuoreita korvapuusteja (jos mahdollista, leivottu vuohenmaitoon) ja muita herkkuja sekä mahdollisuus paistaa tulilla itse makkaraa.

Tapahtumaan on 5 eur / henkilö kauramaksu. Tämä raha menee tietysti tilan eläinten hyvinvointiin ja ruokaan.

Lasten eläin-ja luontokerho pyörii kevään 2023 ajan joka toinen tiistai ilta klo 17 – 19.

Kerho on suunnattu alakouluikäisille, tutustumme tilan eläimiin sekä lähiluontoon ja vuodenaikojen ihmeellisiin mahdollisuuksiin. Kerhosta kiinnostuneet voivat laittaa kyselyä, mahtuuko vielä mukaan. Ohjaajina on Ulla Hukka sekä Piia Kujala. Hinta 30 eur / hlö kerta.

Aikuisten eläin-ja luontoryhmä kokoontuu 14.3.2023 lähtien joka toinen tiistai 18 – 20.

Eläinten kanssa oleilua, ratsastuksen kokeilua turvallisesti talutettuna, lähiluonnon ihmeitä, vertaistuellisia keskusteluja elämästä ja iltatee. Ohjaajina Ulla Hukka ja Piia Kujala.

Ilmoittaudu mukaan, jos kiinnostuit. Hinta 30 eur / hlö / kerta.

Cardehumman palveluissa myös esim. tyhypäivään, kaveriporukoille tai perheille sopiva Mysteeripakopeli Kuudes yritys (pelattavissa nyt myös englanniksi), Ihminen tavattavissa yksilöterapia, ratkaisukeskeinen luonto-ja eläinavusteinen työnohjaus (STOry), luennot ja tilavierailut. Kysy tarkemmin lisää sähköpostilla cardehumma@gmail.com tai puh 040 5671 667 / Ulla Hukka.

11.11.2021

Cardehumman tallin joulu sekä mysteerinpelin esittelyä 11.12.2021 klo 13 – 17

Tervetuloa tutustumaan Cardehumman tilan ja eläinten joulunalus aikaan sekä tuleviin suunnitelmiin, mm. mysteeripeliin  ”Kuudes yritys”.

Vuosi on jälleen ollut työntäyteinen, on aika laskeutua jouluun ja rauhoittua hetkeksi. Tule tervehtimään tallimme tämän hetkisiä asukkaita ja tiimikavereita. Tiimissä uusina tulokkaina pohjoisruotsin kylmäverinen työhevonen Bamse sekä sirkushevonen Frosty.

Vietetään mukava ja rauhallinen iltapäivä yhdessä oleillen, keskustellen ja rauhoittuen.

Mahdollisuus kokeilla talutusratsastusta ja harjata aaseja. Puffetista lämminta juomaa sekä pipareita, voit myös ostaa lahjakortin pukinkonttiin liittyen Cardehumman toimintaan.

Myynnissä mm. Perhepäiväpaketti sekä Mysteeripeli ”Kuudes yritys” lahjakortteja.

Sisäänpääsymaksu tapahtumaan on 20 eur / perhe, talutusratsastus 5 eur.

13.4.2021

On ollut harvinaisen erikoinen vuosi takana. Erityisesti korona ja kolme menetettyä hevosystävää on laittanut miettimään tulevaisuutta sekä työni sisältöä täällä Cardehummassa.

Tällä hetkellä Cardehummassa on vain kaksi hevosta, Islanninhevonen Ruska sekä pohjoisruotsin kylmäverinen työhevonen Edgar. Ruska alkaa olla jo eläkeläinen, sillä jo 29 elettyä vuotta takana. Ruska on kyllä edelleen erittäin reipas, terve ja muutoinkin kaikin puolin hyväkuntoinen, sen varaan en voi kuitenkaan laskea työtäni. Edgar on taas vireä (ja komea) nuori mies, joka tykkää työskennellä ihmisten kanssa tallissa ja maastakäsin, mutta nuoren ikänsä vuoksi ei vielä sovellu kaikentasoisille ratsastajille.

Ratsastustoiminta on tällä hetkellä Cardehummassa todella vähäistä. Enimmäkseen teen nyt sosiaalipedagogista hevos-ja koiratoimintaa sekä luonto-ja eläinavusteista työnohjausta, jonkun verran myös Ihminen tavattavissa terapiaa. Toiminta keskittyy vuorovaikutukseen, läsnäoloon sekä toiminnallisuuteen tallitöiden, eläintenhoidon sekä esimerkiksi aasien kanssa lähiluontoon tehtävien kävelyretkien merkeissä.

Työuupumuksen ennaltaehkäisy on enenevässä määrin entistä lähempänä sydäntäni. Koen, että eläinten ja luonnon tarjoamat elementit toimivat vahvasti jaksamisen tukena. Haasteiden kohtaamiseen ja oman elämäntilanteen hahmottumiseen tarvitsee joskus ulkopuolista näkökulmaa sekä nähdyksi ja kuulluksi tulemista. Uskoisin saamastani palautteesta päätellen, että täällä meillä tulet kohdatuksi juuri sellaisena kuin olet.

Cardehummassa asuvat myös aasit Sonja ja Steffi, kissat Esa ja Vesa, koirat Lumo ja Lissu, kanat ja kukko, puput sekä vuohet Sesilia ja Salli. Kaikki eläimet ovat jossain määrin mukana eläinavusteisessa työskentelyssä. Meidän eläimet ovat siis mukavaa ja kilttiä sekä sosiaalista porukkaa.

Sesilia onkin tänään ultrattu eläinlääkärin toimesta, ja todettu tiineeksi. Synnytyksen laskettu aika on täsmälleen sama kuin viime vuonna, 28.5., nähtäväksi jää montako kiliä tänä vuonna syntyy. Viime vuonna maailmaan putkahti oppikirjojen mukaisen synnytyksen tuloksena 2 suloista kiliä, jotka syksyllä muuttivat tarjoamaan elämyksiä Vihtiläiselle eläintilalle. Saa nähdä, jääkö tulevista lapsosista joku tänne meille asumaan.

Tulossa siis kesäkuun alusta eteenpäin jälleen suosittua kilijoogaa. Jos haluat mukaan kilijoogaamaan, niin seuraa ilmoittelua Cardehumman facebook sivuilla sekä Instagram tilillä, ja ilmoittaudu mukaan.

Meillä on myös tarjolla tallipaikka kivalle ja rauhalliselle hevoselle tai jopa kahdelle. Kaikista mieluisinta olisi, jos talliin löytyisi tulokas, jota voisin käyttää jossain määrin apuna työssäni. Kaipaan myös yhteistyökumppania, ja mikäs sen hienompaa, kuin jos voisin tarjota paikan jollekin terapia-tai auttamistyötä tekevälle hevosenomistajalle ja hevoselle. Cardehumman kivoja eläimiä voi sitten vastaavasti käyttää tukena ja apuna omassa työskentelyssä, kunhan ensin tutustuu eläimiin ja puolin sekä toisin yhteys syntyy.

Elän kuitenkin positiivisessa tunteessa siitä, että kyllä elämä pikkuhiljaa tästä kirkastuu. Toivon, että sinäkin voit hyvin.

Läsnäolo, vuorovaikutus

läsnäolon hetki Cardehumma Ulla Hukka

25.2.2020

Ihminen tavattavissa polkuni, kasvuni ihmisyyden tiellä eläinavusteisesti on nyt katsottavissa tämän linkin takaa.

Tarina on erittäin henkilökohtainen ja sisältää monenlaisia tunteita sekä paljastuksia minuksi kasvamisesta. Toivottavasti tämä video antaa teille voimia mennä elämässä eteenpäin haasteista huolimatta. Haluan oman kasvuni myötä sanoa, että uskokaa itseenne ja omiin unelmiinne.

Suurin kiitos uudenlaisesta elämästäni kuuluu edelleen edesmenneelle pohjoisruotsin työhevoselleni Ekille, joka opetti minulle läsnäolon taitoa ja lähetti minut tutustumaan itseeni lähemmin. Läsnäolotaidon avulla pystyin saavuttamaan sellaisen turvallisen tilan, että kykenen olemaan myötätuntoisempi johtaja itselleni, hevosilleni, muille eläimilleni sekä ihmisille ympärilleni ja ehkäpä ansaitsen heidän kunnioituksensa ja arvostuksensa olemalla rehellinen, oma ja tunteva itseni.

Olen erityisen kiitollinen Henriikalle tämän haastattelun syntymästä ja onnistumisesta. Ja Ystävyydestä, jollaisen toivoisin ihan kaikille 💜

Klikkaamalla oheista youtuben linkkiä, pääset katsomaan kyseisen videon.

20.9.2019

Vierailu englannissa syyskuun alussa tutustumassa hevosavusteiseen mindfulnessiin avasi silmiäni, kehoani ja mieltäni entistä enemmän. Tarjoankin nyt mahdollisuutta tulla rentoutumaan ryhmässä hevosavusteisen mindfulnessin avulla talliini tiistai tai torstai iltaisin klo 18 – 20. Kahden tunnin aikana rentoudumme sekä nautimme kupillisen ihanaa teetä, hyvässä ja luotettavassa seurassa tietenkin.

Voit tulla kumpaan iltaan tahansa, tai vaikka molempiin.

Yhden rentoutuskerran hinta on ryhmässä 20 eur / hlö. Ryhmäkoko max 6 hlöä.

Ilmoittaudu Ullalle viestillä 040 5671 667 tai info@cardehumma.fi

27.5.2019

Tiedättekös, että minä valmistuin perjantaina 24.5.2019 Ihminen tavattavissa -terapeutiksi. Kuuden vuoden rutistus kohti omaa itseä palkitaan uudella ammatilla todistuksen kera. Täytyy sanoa, että matka on ollut käsittämättömän ennennäkemätön. Haastava, raastava ja pelastava, silmiä avaava.

Lopputyöni on Ihminen ja hevonen tavattavissa, hevonen turvanantajana ja läsnäolon opettajana, polyvagaalinen teoria tukena omassa kasvussani. Tätä lopputyötä kasatessa meni useampi vuosi. Heti koulutuksen alussa tiesin, mitä lopputyöni pitää osapuilleen sisällään, sisältö tarkentui polyvagaaliteorian myötä vasta viime syksynä Soul Teamin SEAL koulutuksessa.

Olo on niin valtavan onnellinen ja takki niin sanotusti tyhjä. Siitäkin huolimatta, että matka on ollut todella rankka ja haasteellinen, en vaihtaisi siitä päivääkään pois. Jokainen kokemus on tullut tarpeeseen, jokaikinen itketty kyynel on parantanut ja auttanut minua. Ja itkuahan on riittänyt ja tulee riittämään. Nyt ymmärrän, että itkeminen on parantavaa.

Nyt olen vastaanottanut todistukseni tästä kaikesta valtavasta työstä, jonka olen läpikäynyt itseni ja läheisteni hyväksi.

Ihminen tavattavissa -terapeutti Ulla Hukka, Läyliäinen 
Ajanvaraukset puh. 040 5671667

http://ihminentavattavissa.fi/blogi/uusi-ammatti-terapeuttina?fbclid=IwAR33am-0BtgHWk4OkJDzQkC2NNQhQXUr9B_uvdMTCdNQtQARpzH8ChZ3m5k

11.3.2019

Eläinavusteinen taival hyvinvointiin 31.3.2019 klo 11 – 15 Cardehummassa

Pysähdy itsesi äärelle, kirkasta omaa suuntaasi ja kartuta matkaeväitäsi turvallisessa seurassa: luvassa on hyväksyvää tietoista läsnäoloa, tunnetyökaluja sekä ihania eläinystäviä. Tule kohdatuksi – ja kohtaamaan itsesi!

Hinta 80€, sisältäen ohjauksen, eläinavusteisuuden, kahvia, teetä ja pikkunaposteltavaa.

Ohjaajat Elina Porokka: Sosionomi, EASEL® -Coach työnohjaaja & mindfulness-ohjaaja CFM®, www.iloinenporo.fi.

Ulla Hukka, Sosiaalipedagoginen hevos-ja koiratoimintaohjaaja, Eläinavusteinen valmentaja, MinD voimauttavan hevostoiminnan ohjaaja, HelMi hevosavusteinen mindfullnesohjaaja. www.cardehumma.fi.

Ilmoittautumiset Ullalle 20.3. mennessä: info@cardehumma.fi tai puh. 040 567 1667.

yhdessä olemme turvassa

11.3.2019

Cardehumman kesä:

päiväleiri lapsille 3. – 7.6.2019: Ohjelmassa Cardehumman eläinten hoitoa ja niiden kanssa puuhailua, hevostoimintaa, yhdessä oloa, askartelua ja kivoja kesäpuuhia. Hinta 330 eur. Mahdollisuus myös yhden päivän leireilyyn, hinta 70 eur / päivä. Kysy lisää !

Lisätietoja tulossa. Jos kiinnostuit, laita viestiä info@cardehumma.fi tai soita  040 5671 667 / Ulla

11.3.2019

Cardehumman osasto on mukana Horse Fair & GoExpo messuilla 15. – 17.3.2019

Ulla pitää infolavatietoiskun Hevoslehti RIDE !- infolavalla la 16.3.2019 kl0 17 sekä su 17.3.2019 klo 16.15 aiheesta

Hevonen läsnäolon ja turvan tunteen opettajana; Kohtaamalla, hyväksymällä ja käsittelemällä erilaiset tunteet suhteesi hevoseen syvenee. Hevonen on taitava läsnäolotaidon opettaja, kunhan ehdit ja osaat pysähtyä sitä aistimaan. Kuinka opin tunnistamaan turvan?

Tulkaahan moikkaamaan osastolle 3f19, siellä olen perjantaista sunnuntaihin, mukana eri päivinä labradorinnoutaja Lumo sekä irlanninsusikoira Walo.

Messuilla kilpailu, jonka palkintona hevostoimintahetki Cardehummassa.

11.22019

Vietä päivä Cardehummassa nauttien eläinten seurasta, rauhasta, läsnäolosta ja kodikkaasta hevostilan hengestä. Voit tulla meille yhdessä lapsesi, ystäväsi tai vaikka puolisosi kanssa.

Päivän aikana tutustutaan Cardehumman eläimiin; hevosiin, vuohiin, kanoihin, kissoihin, koiriin ja pupuihin. Tutustumme eläimiin persoonina sekä pohdimme lajien ominaisia tarpeita ja käyttäytymistä ja hoidamme eläimiä yhdessä.

Päivän aikana käymme hyväntuulen keskusteluja, jotka antavat mahdollisesti uusia ajatuksia ja oivalluksia kunkin omaan elämäntilanteeseen. Päivän teemaan sisältyy aina psykologisen turvallisuuden tunteen hahmottaminen ja kehollinen kokeminen.

Tilalla on mahdollista kokeilla ratsastamista tai hevosella ajamista.

Päivän kesto 6 tuntia, hinta 150 € / hlö (sis alv) sisältää toiminnan ohjauksen, keskustelut sekä keittolounaan ja kahvit + tuoreen kotona Cardehummassa leivotun pullan.

Varaa oma aikasi. Yhteen päivään mahtuu mukaan 8 hlöä. Päivä järjestetään, kunhan osallistujia on min 6 hlöä.

ystävät

21.2.2023

Kevät 2023

Cardehumman tallin avoimet ovet tapahtuma seuraavan kerran 18.3.2023 klo 11 – 13.

Päivän aikana on mahdollista tutustua tilan eläimiin, keskustella Cardehumman toiminnasta ja kokeilla maksua vastaan talutusratsastusta sirkus Finlandian eläkeläishevosilla Frosty ja Voltan. Puffetista saatavilla tuoreita korvapuusteja (jos mahdollista, leivottu vuohenmaitoon) ja muita herkkuja sekä mahdollisuus paistaa tulilla itse makkaraa.

Tapahtumaan on 5 eur / henkilö kauramaksu. Tämä raha menee tietysti tilan eläinten hyvinvointiin ja ruokaan.

Lasten eläin-ja luontokerho pyörii kevään 2023 ajan joka toinen tiistai ilta klo 17 – 19.

Kerho on suunnattu alakouluikäisille, tutustumme tilan eläimiin sekä lähiluontoon ja vuodenaikojen ihmeellisiin mahdollisuuksiin. Kerhosta kiinnostuneet voivat laittaa kyselyä, mahtuuko vielä mukaan. Ohjaajina on Ulla Hukka sekä Piia Kujala. Hinta 30 eur / hlö kerta.

Aikuisten eläin-ja luontoryhmä kokoontuu 14.3.2023 lähtien joka toinen tiistai 18 – 20.

Eläinten kanssa oleilua, ratsastuksen kokeilua turvallisesti talutettuna, lähiluonnon ihmeitä, vertaistuellisia keskusteluja elämästä ja iltatee. Ohjaajina Ulla Hukka ja Piia Kujala.

Ilmoittaudu mukaan, jos kiinnostuit. Hinta 30 eur / hlö / kerta.

Cardehumman palveluissa myös esim. tyhypäivään, kaveriporukoille tai perheille sopiva Mysteeripakopeli Kuudes yritys (pelattavissa nyt myös englanniksi), Ihminen tavattavissa yksilöterapia, ratkaisukeskeinen luonto-ja eläinavusteinen työnohjaus (STOry), luennot ja tilavierailut. Kysy tarkemmin lisää sähköpostilla cardehumma@gmail.com tai puh 040 5671 667 / Ulla Hukka.

11.11.2021

Cardehumman tallin joulu sekä mysteerinpelin esittelyä 11.12.2021 klo 13 – 17

Tervetuloa tutustumaan Cardehumman tilan ja eläinten joulunalus aikaan sekä tuleviin suunnitelmiin, mm. mysteeripeliin  ”Kuudes yritys”.

Vuosi on jälleen ollut työntäyteinen, on aika laskeutua jouluun ja rauhoittua hetkeksi. Tule tervehtimään tallimme tämän hetkisiä asukkaita ja tiimikavereita. Tiimissä uusina tulokkaina pohjoisruotsin kylmäverinen työhevonen Bamse sekä sirkushevonen Frosty.

Vietetään mukava ja rauhallinen iltapäivä yhdessä oleillen, keskustellen ja rauhoittuen.

Mahdollisuus kokeilla talutusratsastusta ja harjata aaseja. Puffetista lämminta juomaa sekä pipareita, voit myös ostaa lahjakortin pukinkonttiin liittyen Cardehumman toimintaan.

Myynnissä mm. Perhepäiväpaketti sekä Mysteeripeli ”Kuudes yritys” lahjakortteja.

Sisäänpääsymaksu tapahtumaan on 20 eur / perhe, talutusratsastus 5 eur.

13.4.2021

On ollut harvinaisen erikoinen vuosi takana. Erityisesti korona ja kolme menetettyä hevosystävää on laittanut miettimään tulevaisuutta sekä työni sisältöä täällä Cardehummassa.

Tällä hetkellä Cardehummassa on vain kaksi hevosta, Islanninhevonen Ruska sekä pohjoisruotsin kylmäverinen työhevonen Edgar. Ruska alkaa olla jo eläkeläinen, sillä jo 29 elettyä vuotta takana. Ruska on kyllä edelleen erittäin reipas, terve ja muutoinkin kaikin puolin hyväkuntoinen, sen varaan en voi kuitenkaan laskea työtäni. Edgar on taas vireä (ja komea) nuori mies, joka tykkää työskennellä ihmisten kanssa tallissa ja maastakäsin, mutta nuoren ikänsä vuoksi ei vielä sovellu kaikentasoisille ratsastajille.

Ratsastustoiminta on tällä hetkellä Cardehummassa todella vähäistä. Enimmäkseen teen nyt sosiaalipedagogista hevos-ja koiratoimintaa sekä luonto-ja eläinavusteista työnohjausta, jonkun verran myös Ihminen tavattavissa terapiaa. Toiminta keskittyy vuorovaikutukseen, läsnäoloon sekä toiminnallisuuteen tallitöiden, eläintenhoidon sekä esimerkiksi aasien kanssa lähiluontoon tehtävien kävelyretkien merkeissä.

Työuupumuksen ennaltaehkäisy on enenevässä määrin entistä lähempänä sydäntäni. Koen, että eläinten ja luonnon tarjoamat elementit toimivat vahvasti jaksamisen tukena. Haasteiden kohtaamiseen ja oman elämäntilanteen hahmottumiseen tarvitsee joskus ulkopuolista näkökulmaa sekä nähdyksi ja kuulluksi tulemista. Uskoisin saamastani palautteesta päätellen, että täällä meillä tulet kohdatuksi juuri sellaisena kuin olet.

Cardehummassa asuvat myös aasit Sonja ja Steffi, kissat Esa ja Vesa, koirat Lumo ja Lissu, kanat ja kukko, puput sekä vuohet Sesilia ja Salli. Kaikki eläimet ovat jossain määrin mukana eläinavusteisessa työskentelyssä. Meidän eläimet ovat siis mukavaa ja kilttiä sekä sosiaalista porukkaa.

Sesilia onkin tänään ultrattu eläinlääkärin toimesta, ja todettu tiineeksi. Synnytyksen laskettu aika on täsmälleen sama kuin viime vuonna, 28.5., nähtäväksi jää montako kiliä tänä vuonna syntyy. Viime vuonna maailmaan putkahti oppikirjojen mukaisen synnytyksen tuloksena 2 suloista kiliä, jotka syksyllä muuttivat tarjoamaan elämyksiä Vihtiläiselle eläintilalle. Saa nähdä, jääkö tulevista lapsosista joku tänne meille asumaan.

Tulossa siis kesäkuun alusta eteenpäin jälleen suosittua kilijoogaa. Jos haluat mukaan kilijoogaamaan, niin seuraa ilmoittelua Cardehumman facebook sivuilla sekä Instagram tilillä, ja ilmoittaudu mukaan.

Meillä on myös tarjolla tallipaikka kivalle ja rauhalliselle hevoselle tai jopa kahdelle. Kaikista mieluisinta olisi, jos talliin löytyisi tulokas, jota voisin käyttää jossain määrin apuna työssäni. Kaipaan myös yhteistyökumppania, ja mikäs sen hienompaa, kuin jos voisin tarjota paikan jollekin terapia-tai auttamistyötä tekevälle hevosenomistajalle ja hevoselle. Cardehumman kivoja eläimiä voi sitten vastaavasti käyttää tukena ja apuna omassa työskentelyssä, kunhan ensin tutustuu eläimiin ja puolin sekä toisin yhteys syntyy.

Elän kuitenkin positiivisessa tunteessa siitä, että kyllä elämä pikkuhiljaa tästä kirkastuu. Toivon, että sinäkin voit hyvin.

Läsnäolo, vuorovaikutus

läsnäolon hetki Cardehumma Ulla Hukka

25.2.2020

Ihminen tavattavissa polkuni, kasvuni ihmisyyden tiellä eläinavusteisesti on nyt katsottavissa tämän linkin takaa.

Tarina on erittäin henkilökohtainen ja sisältää monenlaisia tunteita sekä paljastuksia minuksi kasvamisesta. Toivottavasti tämä video antaa teille voimia mennä elämässä eteenpäin haasteista huolimatta. Haluan oman kasvuni myötä sanoa, että uskokaa itseenne ja omiin unelmiinne.

Suurin kiitos uudenlaisesta elämästäni kuuluu edelleen edesmenneelle pohjoisruotsin työhevoselleni Ekille, joka opetti minulle läsnäolon taitoa ja lähetti minut tutustumaan itseeni lähemmin. Läsnäolotaidon avulla pystyin saavuttamaan sellaisen turvallisen tilan, että kykenen olemaan myötätuntoisempi johtaja itselleni, hevosilleni, muille eläimilleni sekä ihmisille ympärilleni ja ehkäpä ansaitsen heidän kunnioituksensa ja arvostuksensa olemalla rehellinen, oma ja tunteva itseni.

Olen erityisen kiitollinen Henriikalle tämän haastattelun syntymästä ja onnistumisesta. Ja Ystävyydestä, jollaisen toivoisin ihan kaikille 💜

Klikkaamalla oheista youtuben linkkiä, pääset katsomaan kyseisen videon.

20.9.2019

Vierailu englannissa syyskuun alussa tutustumassa hevosavusteiseen mindfulnessiin avasi silmiäni, kehoani ja mieltäni entistä enemmän. Tarjoankin nyt mahdollisuutta tulla rentoutumaan ryhmässä hevosavusteisen mindfulnessin avulla talliini tiistai tai torstai iltaisin klo 18 – 20. Kahden tunnin aikana rentoudumme sekä nautimme kupillisen ihanaa teetä, hyvässä ja luotettavassa seurassa tietenkin.

Voit tulla kumpaan iltaan tahansa, tai vaikka molempiin.

Yhden rentoutuskerran hinta on ryhmässä 20 eur / hlö. Ryhmäkoko max 6 hlöä.

Ilmoittaudu Ullalle viestillä 040 5671 667 tai info@cardehumma.fi

27.5.2019

Tiedättekös, että minä valmistuin perjantaina 24.5.2019 Ihminen tavattavissa -terapeutiksi. Kuuden vuoden rutistus kohti omaa itseä palkitaan uudella ammatilla todistuksen kera. Täytyy sanoa, että matka on ollut käsittämättömän ennennäkemätön. Haastava, raastava ja pelastava, silmiä avaava.

Lopputyöni on Ihminen ja hevonen tavattavissa, hevonen turvanantajana ja läsnäolon opettajana, polyvagaalinen teoria tukena omassa kasvussani. Tätä lopputyötä kasatessa meni useampi vuosi. Heti koulutuksen alussa tiesin, mitä lopputyöni pitää osapuilleen sisällään, sisältö tarkentui polyvagaaliteorian myötä vasta viime syksynä Soul Teamin SEAL koulutuksessa.

Olo on niin valtavan onnellinen ja takki niin sanotusti tyhjä. Siitäkin huolimatta, että matka on ollut todella rankka ja haasteellinen, en vaihtaisi siitä päivääkään pois. Jokainen kokemus on tullut tarpeeseen, jokaikinen itketty kyynel on parantanut ja auttanut minua. Ja itkuahan on riittänyt ja tulee riittämään. Nyt ymmärrän, että itkeminen on parantavaa.

Nyt olen vastaanottanut todistukseni tästä kaikesta valtavasta työstä, jonka olen läpikäynyt itseni ja läheisteni hyväksi.

Ihminen tavattavissa -terapeutti Ulla Hukka, Läyliäinen 
Ajanvaraukset puh. 040 5671667

http://ihminentavattavissa.fi/blogi/uusi-ammatti-terapeuttina?fbclid=IwAR33am-0BtgHWk4OkJDzQkC2NNQhQXUr9B_uvdMTCdNQtQARpzH8ChZ3m5k

11.3.2019

Eläinavusteinen taival hyvinvointiin 31.3.2019 klo 11 – 15 Cardehummassa

Pysähdy itsesi äärelle, kirkasta omaa suuntaasi ja kartuta matkaeväitäsi turvallisessa seurassa: luvassa on hyväksyvää tietoista läsnäoloa, tunnetyökaluja sekä ihania eläinystäviä. Tule kohdatuksi – ja kohtaamaan itsesi!

Hinta 80€, sisältäen ohjauksen, eläinavusteisuuden, kahvia, teetä ja pikkunaposteltavaa.

Ohjaajat Elina Porokka: Sosionomi, EASEL® -Coach työnohjaaja & mindfulness-ohjaaja CFM®, www.iloinenporo.fi.

Ulla Hukka, Sosiaalipedagoginen hevos-ja koiratoimintaohjaaja, Eläinavusteinen valmentaja, MinD voimauttavan hevostoiminnan ohjaaja, HelMi hevosavusteinen mindfullnesohjaaja. www.cardehumma.fi.

Ilmoittautumiset Ullalle 20.3. mennessä: info@cardehumma.fi tai puh. 040 567 1667.

yhdessä olemme turvassa

11.3.2019

Cardehumman kesä:

päiväleiri lapsille 3. – 7.6.2019: Ohjelmassa Cardehumman eläinten hoitoa ja niiden kanssa puuhailua, hevostoimintaa, yhdessä oloa, askartelua ja kivoja kesäpuuhia. Hinta 330 eur. Mahdollisuus myös yhden päivän leireilyyn, hinta 70 eur / päivä. Kysy lisää !

Lisätietoja tulossa. Jos kiinnostuit, laita viestiä info@cardehumma.fi tai soita  040 5671 667 / Ulla

11.3.2019

Cardehumman osasto on mukana Horse Fair & GoExpo messuilla 15. – 17.3.2019

Ulla pitää infolavatietoiskun Hevoslehti RIDE !- infolavalla la 16.3.2019 kl0 17 sekä su 17.3.2019 klo 16.15 aiheesta

Hevonen läsnäolon ja turvan tunteen opettajana; Kohtaamalla, hyväksymällä ja käsittelemällä erilaiset tunteet suhteesi hevoseen syvenee. Hevonen on taitava läsnäolotaidon opettaja, kunhan ehdit ja osaat pysähtyä sitä aistimaan. Kuinka opin tunnistamaan turvan?

Tulkaahan moikkaamaan osastolle 3f19, siellä olen perjantaista sunnuntaihin, mukana eri päivinä labradorinnoutaja Lumo sekä irlanninsusikoira Walo.

Messuilla kilpailu, jonka palkintona hevostoimintahetki Cardehummassa.

11.22019

Vietä päivä Cardehummassa nauttien eläinten seurasta, rauhasta, läsnäolosta ja kodikkaasta hevostilan hengestä. Voit tulla meille yhdessä lapsesi, ystäväsi tai vaikka puolisosi kanssa.

Päivän aikana tutustutaan Cardehumman eläimiin; hevosiin, vuohiin, kanoihin, kissoihin, koiriin ja pupuihin. Tutustumme eläimiin persoonina sekä pohdimme lajien ominaisia tarpeita ja käyttäytymistä ja hoidamme eläimiä yhdessä.

Päivän aikana käymme hyväntuulen keskusteluja, jotka antavat mahdollisesti uusia ajatuksia ja oivalluksia kunkin omaan elämäntilanteeseen. Päivän teemaan sisältyy aina psykologisen turvallisuuden tunteen hahmottaminen ja kehollinen kokeminen.

Tilalla on mahdollista kokeilla ratsastamista tai hevosella ajamista.

Päivän kesto 6 tuntia, hinta 150 € / hlö (sis alv) sisältää toiminnan ohjauksen, keskustelut sekä keittolounaan ja kahvit + tuoreen kotona Cardehummassa leivotun pullan.

Varaa oma aikasi. Yhteen päivään mahtuu mukaan 8 hlöä. Päivä järjestetään, kunhan osallistujia on min 6 hlöä.

ystävät

21.2.2023

Kevät 2023

Cardehumman tallin avoimet ovet tapahtuma seuraavan kerran 18.3.2023 klo 11 – 13.

Päivän aikana on mahdollista tutustua tilan eläimiin, keskustella Cardehumman toiminnasta ja kokeilla maksua vastaan talutusratsastusta sirkus Finlandian eläkeläishevosilla Frosty ja Voltan. Puffetista saatavilla tuoreita korvapuusteja (jos mahdollista, leivottu vuohenmaitoon) ja muita herkkuja sekä mahdollisuus paistaa tulilla itse makkaraa.

Tapahtumaan on 5 eur / henkilö kauramaksu. Tämä raha menee tietysti tilan eläinten hyvinvointiin ja ruokaan.

Lasten eläin-ja luontokerho pyörii kevään 2023 ajan joka toinen tiistai ilta klo 17 – 19.

Kerho on suunnattu alakouluikäisille, tutustumme tilan eläimiin sekä lähiluontoon ja vuodenaikojen ihmeellisiin mahdollisuuksiin. Kerhosta kiinnostuneet voivat laittaa kyselyä, mahtuuko vielä mukaan. Ohjaajina on Ulla Hukka sekä Piia Kujala. Hinta 30 eur / hlö kerta.

Aikuisten eläin-ja luontoryhmä kokoontuu 14.3.2023 lähtien joka toinen tiistai 18 – 20.

Eläinten kanssa oleilua, ratsastuksen kokeilua turvallisesti talutettuna, lähiluonnon ihmeitä, vertaistuellisia keskusteluja elämästä ja iltatee. Ohjaajina Ulla Hukka ja Piia Kujala.

Ilmoittaudu mukaan, jos kiinnostuit. Hinta 30 eur / hlö / kerta.

Cardehumman palveluissa myös esim. tyhypäivään, kaveriporukoille tai perheille sopiva Mysteeripakopeli Kuudes yritys (pelattavissa nyt myös englanniksi), Ihminen tavattavissa yksilöterapia, ratkaisukeskeinen luonto-ja eläinavusteinen työnohjaus (STOry), luennot ja tilavierailut. Kysy tarkemmin lisää sähköpostilla cardehumma@gmail.com tai puh 040 5671 667 / Ulla Hukka.

11.11.2021

Cardehumman tallin joulu sekä mysteerinpelin esittelyä 11.12.2021 klo 13 – 17

Tervetuloa tutustumaan Cardehumman tilan ja eläinten joulunalus aikaan sekä tuleviin suunnitelmiin, mm. mysteeripeliin  ”Kuudes yritys”.

Vuosi on jälleen ollut työntäyteinen, on aika laskeutua jouluun ja rauhoittua hetkeksi. Tule tervehtimään tallimme tämän hetkisiä asukkaita ja tiimikavereita. Tiimissä uusina tulokkaina pohjoisruotsin kylmäverinen työhevonen Bamse sekä sirkushevonen Frosty.

Vietetään mukava ja rauhallinen iltapäivä yhdessä oleillen, keskustellen ja rauhoittuen.

Mahdollisuus kokeilla talutusratsastusta ja harjata aaseja. Puffetista lämminta juomaa sekä pipareita, voit myös ostaa lahjakortin pukinkonttiin liittyen Cardehumman toimintaan.

Myynnissä mm. Perhepäiväpaketti sekä Mysteeripeli ”Kuudes yritys” lahjakortteja.

Sisäänpääsymaksu tapahtumaan on 20 eur / perhe, talutusratsastus 5 eur.

13.4.2021

On ollut harvinaisen erikoinen vuosi takana. Erityisesti korona ja kolme menetettyä hevosystävää on laittanut miettimään tulevaisuutta sekä työni sisältöä täällä Cardehummassa.

Tällä hetkellä Cardehummassa on vain kaksi hevosta, Islanninhevonen Ruska sekä pohjoisruotsin kylmäverinen työhevonen Edgar. Ruska alkaa olla jo eläkeläinen, sillä jo 29 elettyä vuotta takana. Ruska on kyllä edelleen erittäin reipas, terve ja muutoinkin kaikin puolin hyväkuntoinen, sen varaan en voi kuitenkaan laskea työtäni. Edgar on taas vireä (ja komea) nuori mies, joka tykkää työskennellä ihmisten kanssa tallissa ja maastakäsin, mutta nuoren ikänsä vuoksi ei vielä sovellu kaikentasoisille ratsastajille.

Ratsastustoiminta on tällä hetkellä Cardehummassa todella vähäistä. Enimmäkseen teen nyt sosiaalipedagogista hevos-ja koiratoimintaa sekä luonto-ja eläinavusteista työnohjausta, jonkun verran myös Ihminen tavattavissa terapiaa. Toiminta keskittyy vuorovaikutukseen, läsnäoloon sekä toiminnallisuuteen tallitöiden, eläintenhoidon sekä esimerkiksi aasien kanssa lähiluontoon tehtävien kävelyretkien merkeissä.

Työuupumuksen ennaltaehkäisy on enenevässä määrin entistä lähempänä sydäntäni. Koen, että eläinten ja luonnon tarjoamat elementit toimivat vahvasti jaksamisen tukena. Haasteiden kohtaamiseen ja oman elämäntilanteen hahmottumiseen tarvitsee joskus ulkopuolista näkökulmaa sekä nähdyksi ja kuulluksi tulemista. Uskoisin saamastani palautteesta päätellen, että täällä meillä tulet kohdatuksi juuri sellaisena kuin olet.

Cardehummassa asuvat myös aasit Sonja ja Steffi, kissat Esa ja Vesa, koirat Lumo ja Lissu, kanat ja kukko, puput sekä vuohet Sesilia ja Salli. Kaikki eläimet ovat jossain määrin mukana eläinavusteisessa työskentelyssä. Meidän eläimet ovat siis mukavaa ja kilttiä sekä sosiaalista porukkaa.

Sesilia onkin tänään ultrattu eläinlääkärin toimesta, ja todettu tiineeksi. Synnytyksen laskettu aika on täsmälleen sama kuin viime vuonna, 28.5., nähtäväksi jää montako kiliä tänä vuonna syntyy. Viime vuonna maailmaan putkahti oppikirjojen mukaisen synnytyksen tuloksena 2 suloista kiliä, jotka syksyllä muuttivat tarjoamaan elämyksiä Vihtiläiselle eläintilalle. Saa nähdä, jääkö tulevista lapsosista joku tänne meille asumaan.

Tulossa siis kesäkuun alusta eteenpäin jälleen suosittua kilijoogaa. Jos haluat mukaan kilijoogaamaan, niin seuraa ilmoittelua Cardehumman facebook sivuilla sekä Instagram tilillä, ja ilmoittaudu mukaan.

Meillä on myös tarjolla tallipaikka kivalle ja rauhalliselle hevoselle tai jopa kahdelle. Kaikista mieluisinta olisi, jos talliin löytyisi tulokas, jota voisin käyttää jossain määrin apuna työssäni. Kaipaan myös yhteistyökumppania, ja mikäs sen hienompaa, kuin jos voisin tarjota paikan jollekin terapia-tai auttamistyötä tekevälle hevosenomistajalle ja hevoselle. Cardehumman kivoja eläimiä voi sitten vastaavasti käyttää tukena ja apuna omassa työskentelyssä, kunhan ensin tutustuu eläimiin ja puolin sekä toisin yhteys syntyy.

Elän kuitenkin positiivisessa tunteessa siitä, että kyllä elämä pikkuhiljaa tästä kirkastuu. Toivon, että sinäkin voit hyvin.

Läsnäolo, vuorovaikutus

läsnäolon hetki Cardehumma Ulla Hukka

25.2.2020

Ihminen tavattavissa polkuni, kasvuni ihmisyyden tiellä eläinavusteisesti on nyt katsottavissa tämän linkin takaa.

Tarina on erittäin henkilökohtainen ja sisältää monenlaisia tunteita sekä paljastuksia minuksi kasvamisesta. Toivottavasti tämä video antaa teille voimia mennä elämässä eteenpäin haasteista huolimatta. Haluan oman kasvuni myötä sanoa, että uskokaa itseenne ja omiin unelmiinne.

Suurin kiitos uudenlaisesta elämästäni kuuluu edelleen edesmenneelle pohjoisruotsin työhevoselleni Ekille, joka opetti minulle läsnäolon taitoa ja lähetti minut tutustumaan itseeni lähemmin. Läsnäolotaidon avulla pystyin saavuttamaan sellaisen turvallisen tilan, että kykenen olemaan myötätuntoisempi johtaja itselleni, hevosilleni, muille eläimilleni sekä ihmisille ympärilleni ja ehkäpä ansaitsen heidän kunnioituksensa ja arvostuksensa olemalla rehellinen, oma ja tunteva itseni.

Olen erityisen kiitollinen Henriikalle tämän haastattelun syntymästä ja onnistumisesta. Ja Ystävyydestä, jollaisen toivoisin ihan kaikille 💜

Klikkaamalla oheista youtuben linkkiä, pääset katsomaan kyseisen videon.

20.9.2019

Vierailu englannissa syyskuun alussa tutustumassa hevosavusteiseen mindfulnessiin avasi silmiäni, kehoani ja mieltäni entistä enemmän. Tarjoankin nyt mahdollisuutta tulla rentoutumaan ryhmässä hevosavusteisen mindfulnessin avulla talliini tiistai tai torstai iltaisin klo 18 – 20. Kahden tunnin aikana rentoudumme sekä nautimme kupillisen ihanaa teetä, hyvässä ja luotettavassa seurassa tietenkin.

Voit tulla kumpaan iltaan tahansa, tai vaikka molempiin.

Yhden rentoutuskerran hinta on ryhmässä 20 eur / hlö. Ryhmäkoko max 6 hlöä.

Ilmoittaudu Ullalle viestillä 040 5671 667 tai info@cardehumma.fi

27.5.2019

Tiedättekös, että minä valmistuin perjantaina 24.5.2019 Ihminen tavattavissa -terapeutiksi. Kuuden vuoden rutistus kohti omaa itseä palkitaan uudella ammatilla todistuksen kera. Täytyy sanoa, että matka on ollut käsittämättömän ennennäkemätön. Haastava, raastava ja pelastava, silmiä avaava.

Lopputyöni on Ihminen ja hevonen tavattavissa, hevonen turvanantajana ja läsnäolon opettajana, polyvagaalinen teoria tukena omassa kasvussani. Tätä lopputyötä kasatessa meni useampi vuosi. Heti koulutuksen alussa tiesin, mitä lopputyöni pitää osapuilleen sisällään, sisältö tarkentui polyvagaaliteorian myötä vasta viime syksynä Soul Teamin SEAL koulutuksessa.

Olo on niin valtavan onnellinen ja takki niin sanotusti tyhjä. Siitäkin huolimatta, että matka on ollut todella rankka ja haasteellinen, en vaihtaisi siitä päivääkään pois. Jokainen kokemus on tullut tarpeeseen, jokaikinen itketty kyynel on parantanut ja auttanut minua. Ja itkuahan on riittänyt ja tulee riittämään. Nyt ymmärrän, että itkeminen on parantavaa.

Nyt olen vastaanottanut todistukseni tästä kaikesta valtavasta työstä, jonka olen läpikäynyt itseni ja läheisteni hyväksi.

Ihminen tavattavissa -terapeutti Ulla Hukka, Läyliäinen 
Ajanvaraukset puh. 040 5671667

http://ihminentavattavissa.fi/blogi/uusi-ammatti-terapeuttina?fbclid=IwAR33am-0BtgHWk4OkJDzQkC2NNQhQXUr9B_uvdMTCdNQtQARpzH8ChZ3m5k

11.3.2019

Eläinavusteinen taival hyvinvointiin 31.3.2019 klo 11 – 15 Cardehummassa

Pysähdy itsesi äärelle, kirkasta omaa suuntaasi ja kartuta matkaeväitäsi turvallisessa seurassa: luvassa on hyväksyvää tietoista läsnäoloa, tunnetyökaluja sekä ihania eläinystäviä. Tule kohdatuksi – ja kohtaamaan itsesi!

Hinta 80€, sisältäen ohjauksen, eläinavusteisuuden, kahvia, teetä ja pikkunaposteltavaa.

Ohjaajat Elina Porokka: Sosionomi, EASEL® -Coach työnohjaaja & mindfulness-ohjaaja CFM®, www.iloinenporo.fi.

Ulla Hukka, Sosiaalipedagoginen hevos-ja koiratoimintaohjaaja, Eläinavusteinen valmentaja, MinD voimauttavan hevostoiminnan ohjaaja, HelMi hevosavusteinen mindfullnesohjaaja. www.cardehumma.fi.

Ilmoittautumiset Ullalle 20.3. mennessä: info@cardehumma.fi tai puh. 040 567 1667.

yhdessä olemme turvassa

11.3.2019

Cardehumman kesä:

päiväleiri lapsille 3. – 7.6.2019: Ohjelmassa Cardehumman eläinten hoitoa ja niiden kanssa puuhailua, hevostoimintaa, yhdessä oloa, askartelua ja kivoja kesäpuuhia. Hinta 330 eur. Mahdollisuus myös yhden päivän leireilyyn, hinta 70 eur / päivä. Kysy lisää !

Lisätietoja tulossa. Jos kiinnostuit, laita viestiä info@cardehumma.fi tai soita  040 5671 667 / Ulla

11.3.2019

Cardehumman osasto on mukana Horse Fair & GoExpo messuilla 15. – 17.3.2019

Ulla pitää infolavatietoiskun Hevoslehti RIDE !- infolavalla la 16.3.2019 kl0 17 sekä su 17.3.2019 klo 16.15 aiheesta

Hevonen läsnäolon ja turvan tunteen opettajana; Kohtaamalla, hyväksymällä ja käsittelemällä erilaiset tunteet suhteesi hevoseen syvenee. Hevonen on taitava läsnäolotaidon opettaja, kunhan ehdit ja osaat pysähtyä sitä aistimaan. Kuinka opin tunnistamaan turvan?

Tulkaahan moikkaamaan osastolle 3f19, siellä olen perjantaista sunnuntaihin, mukana eri päivinä labradorinnoutaja Lumo sekä irlanninsusikoira Walo.

Messuilla kilpailu, jonka palkintona hevostoimintahetki Cardehummassa.

11.22019

Vietä päivä Cardehummassa nauttien eläinten seurasta, rauhasta, läsnäolosta ja kodikkaasta hevostilan hengestä. Voit tulla meille yhdessä lapsesi, ystäväsi tai vaikka puolisosi kanssa.

Päivän aikana tutustutaan Cardehumman eläimiin; hevosiin, vuohiin, kanoihin, kissoihin, koiriin ja pupuihin. Tutustumme eläimiin persoonina sekä pohdimme lajien ominaisia tarpeita ja käyttäytymistä ja hoidamme eläimiä yhdessä.

Päivän aikana käymme hyväntuulen keskusteluja, jotka antavat mahdollisesti uusia ajatuksia ja oivalluksia kunkin omaan elämäntilanteeseen. Päivän teemaan sisältyy aina psykologisen turvallisuuden tunteen hahmottaminen ja kehollinen kokeminen.

Tilalla on mahdollista kokeilla ratsastamista tai hevosella ajamista.

Päivän kesto 6 tuntia, hinta 150 € / hlö (sis alv) sisältää toiminnan ohjauksen, keskustelut sekä keittolounaan ja kahvit + tuoreen kotona Cardehummassa leivotun pullan.

Varaa oma aikasi. Yhteen päivään mahtuu mukaan 8 hlöä. Päivä järjestetään, kunhan osallistujia on min 6 hlöä.

ystävät

21.2.2023

Kevät 2023

Cardehumman tallin avoimet ovet tapahtuma seuraavan kerran 18.3.2023 klo 11 – 13.

Päivän aikana on mahdollista tutustua tilan eläimiin, keskustella Cardehumman toiminnasta ja kokeilla maksua vastaan talutusratsastusta sirkus Finlandian eläkeläishevosilla Frosty ja Voltan. Puffetista saatavilla tuoreita korvapuusteja (jos mahdollista, leivottu vuohenmaitoon) ja muita herkkuja sekä mahdollisuus paistaa tulilla itse makkaraa.

Tapahtumaan on 5 eur / henkilö kauramaksu. Tämä raha menee tietysti tilan eläinten hyvinvointiin ja ruokaan.

Lasten eläin-ja luontokerho pyörii kevään 2023 ajan joka toinen tiistai ilta klo 17 – 19.

Kerho on suunnattu alakouluikäisille, tutustumme tilan eläimiin sekä lähiluontoon ja vuodenaikojen ihmeellisiin mahdollisuuksiin. Kerhosta kiinnostuneet voivat laittaa kyselyä, mahtuuko vielä mukaan. Ohjaajina on Ulla Hukka sekä Piia Kujala. Hinta 30 eur / hlö kerta.

Aikuisten eläin-ja luontoryhmä kokoontuu 14.3.2023 lähtien joka toinen tiistai 18 – 20.

Eläinten kanssa oleilua, ratsastuksen kokeilua turvallisesti talutettuna, lähiluonnon ihmeitä, vertaistuellisia keskusteluja elämästä ja iltatee. Ohjaajina Ulla Hukka ja Piia Kujala.

Ilmoittaudu mukaan, jos kiinnostuit. Hinta 30 eur / hlö / kerta.

Cardehumman palveluissa myös esim. tyhypäivään, kaveriporukoille tai perheille sopiva Mysteeripakopeli Kuudes yritys (pelattavissa nyt myös englanniksi), Ihminen tavattavissa yksilöterapia, ratkaisukeskeinen luonto-ja eläinavusteinen työnohjaus (STOry), luennot ja tilavierailut. Kysy tarkemmin lisää sähköpostilla cardehumma@gmail.com tai puh 040 5671 667 / Ulla Hukka.

11.11.2021

Cardehumman tallin joulu sekä mysteerinpelin esittelyä 11.12.2021 klo 13 – 17

Tervetuloa tutustumaan Cardehumman tilan ja eläinten joulunalus aikaan sekä tuleviin suunnitelmiin, mm. mysteeripeliin  ”Kuudes yritys”.

Vuosi on jälleen ollut työntäyteinen, on aika laskeutua jouluun ja rauhoittua hetkeksi. Tule tervehtimään tallimme tämän hetkisiä asukkaita ja tiimikavereita. Tiimissä uusina tulokkaina pohjoisruotsin kylmäverinen työhevonen Bamse sekä sirkushevonen Frosty.

Vietetään mukava ja rauhallinen iltapäivä yhdessä oleillen, keskustellen ja rauhoittuen.

Mahdollisuus kokeilla talutusratsastusta ja harjata aaseja. Puffetista lämminta juomaa sekä pipareita, voit myös ostaa lahjakortin pukinkonttiin liittyen Cardehumman toimintaan.

Myynnissä mm. Perhepäiväpaketti sekä Mysteeripeli ”Kuudes yritys” lahjakortteja.

Sisäänpääsymaksu tapahtumaan on 20 eur / perhe, talutusratsastus 5 eur.

13.4.2021

On ollut harvinaisen erikoinen vuosi takana. Erityisesti korona ja kolme menetettyä hevosystävää on laittanut miettimään tulevaisuutta sekä työni sisältöä täällä Cardehummassa.

Tällä hetkellä Cardehummassa on vain kaksi hevosta, Islanninhevonen Ruska sekä pohjoisruotsin kylmäverinen työhevonen Edgar. Ruska alkaa olla jo eläkeläinen, sillä jo 29 elettyä vuotta takana. Ruska on kyllä edelleen erittäin reipas, terve ja muutoinkin kaikin puolin hyväkuntoinen, sen varaan en voi kuitenkaan laskea työtäni. Edgar on taas vireä (ja komea) nuori mies, joka tykkää työskennellä ihmisten kanssa tallissa ja maastakäsin, mutta nuoren ikänsä vuoksi ei vielä sovellu kaikentasoisille ratsastajille.

Ratsastustoiminta on tällä hetkellä Cardehummassa todella vähäistä. Enimmäkseen teen nyt sosiaalipedagogista hevos-ja koiratoimintaa sekä luonto-ja eläinavusteista työnohjausta, jonkun verran myös Ihminen tavattavissa terapiaa. Toiminta keskittyy vuorovaikutukseen, läsnäoloon sekä toiminnallisuuteen tallitöiden, eläintenhoidon sekä esimerkiksi aasien kanssa lähiluontoon tehtävien kävelyretkien merkeissä.

Työuupumuksen ennaltaehkäisy on enenevässä määrin entistä lähempänä sydäntäni. Koen, että eläinten ja luonnon tarjoamat elementit toimivat vahvasti jaksamisen tukena. Haasteiden kohtaamiseen ja oman elämäntilanteen hahmottumiseen tarvitsee joskus ulkopuolista näkökulmaa sekä nähdyksi ja kuulluksi tulemista. Uskoisin saamastani palautteesta päätellen, että täällä meillä tulet kohdatuksi juuri sellaisena kuin olet.

Cardehummassa asuvat myös aasit Sonja ja Steffi, kissat Esa ja Vesa, koirat Lumo ja Lissu, kanat ja kukko, puput sekä vuohet Sesilia ja Salli. Kaikki eläimet ovat jossain määrin mukana eläinavusteisessa työskentelyssä. Meidän eläimet ovat siis mukavaa ja kilttiä sekä sosiaalista porukkaa.

Sesilia onkin tänään ultrattu eläinlääkärin toimesta, ja todettu tiineeksi. Synnytyksen laskettu aika on täsmälleen sama kuin viime vuonna, 28.5., nähtäväksi jää montako kiliä tänä vuonna syntyy. Viime vuonna maailmaan putkahti oppikirjojen mukaisen synnytyksen tuloksena 2 suloista kiliä, jotka syksyllä muuttivat tarjoamaan elämyksiä Vihtiläiselle eläintilalle. Saa nähdä, jääkö tulevista lapsosista joku tänne meille asumaan.

Tulossa siis kesäkuun alusta eteenpäin jälleen suosittua kilijoogaa. Jos haluat mukaan kilijoogaamaan, niin seuraa ilmoittelua Cardehumman facebook sivuilla sekä Instagram tilillä, ja ilmoittaudu mukaan.

Meillä on myös tarjolla tallipaikka kivalle ja rauhalliselle hevoselle tai jopa kahdelle. Kaikista mieluisinta olisi, jos talliin löytyisi tulokas, jota voisin käyttää jossain määrin apuna työssäni. Kaipaan myös yhteistyökumppania, ja mikäs sen hienompaa, kuin jos voisin tarjota paikan jollekin terapia-tai auttamistyötä tekevälle hevosenomistajalle ja hevoselle. Cardehumman kivoja eläimiä voi sitten vastaavasti käyttää tukena ja apuna omassa työskentelyssä, kunhan ensin tutustuu eläimiin ja puolin sekä toisin yhteys syntyy.

Elän kuitenkin positiivisessa tunteessa siitä, että kyllä elämä pikkuhiljaa tästä kirkastuu. Toivon, että sinäkin voit hyvin.

Läsnäolo, vuorovaikutus

läsnäolon hetki Cardehumma Ulla Hukka

25.2.2020

Ihminen tavattavissa polkuni, kasvuni ihmisyyden tiellä eläinavusteisesti on nyt katsottavissa tämän linkin takaa.

Tarina on erittäin henkilökohtainen ja sisältää monenlaisia tunteita sekä paljastuksia minuksi kasvamisesta. Toivottavasti tämä video antaa teille voimia mennä elämässä eteenpäin haasteista huolimatta. Haluan oman kasvuni myötä sanoa, että uskokaa itseenne ja omiin unelmiinne.

Suurin kiitos uudenlaisesta elämästäni kuuluu edelleen edesmenneelle pohjoisruotsin työhevoselleni Ekille, joka opetti minulle läsnäolon taitoa ja lähetti minut tutustumaan itseeni lähemmin. Läsnäolotaidon avulla pystyin saavuttamaan sellaisen turvallisen tilan, että kykenen olemaan myötätuntoisempi johtaja itselleni, hevosilleni, muille eläimilleni sekä ihmisille ympärilleni ja ehkäpä ansaitsen heidän kunnioituksensa ja arvostuksensa olemalla rehellinen, oma ja tunteva itseni.

Olen erityisen kiitollinen Henriikalle tämän haastattelun syntymästä ja onnistumisesta. Ja Ystävyydestä, jollaisen toivoisin ihan kaikille 💜

Klikkaamalla oheista youtuben linkkiä, pääset katsomaan kyseisen videon.

20.9.2019

Vierailu englannissa syyskuun alussa tutustumassa hevosavusteiseen mindfulnessiin avasi silmiäni, kehoani ja mieltäni entistä enemmän. Tarjoankin nyt mahdollisuutta tulla rentoutumaan ryhmässä hevosavusteisen mindfulnessin avulla talliini tiistai tai torstai iltaisin klo 18 – 20. Kahden tunnin aikana rentoudumme sekä nautimme kupillisen ihanaa teetä, hyvässä ja luotettavassa seurassa tietenkin.

Voit tulla kumpaan iltaan tahansa, tai vaikka molempiin.

Yhden rentoutuskerran hinta on ryhmässä 20 eur / hlö. Ryhmäkoko max 6 hlöä.

Ilmoittaudu Ullalle viestillä 040 5671 667 tai info@cardehumma.fi

27.5.2019

Tiedättekös, että minä valmistuin perjantaina 24.5.2019 Ihminen tavattavissa -terapeutiksi. Kuuden vuoden rutistus kohti omaa itseä palkitaan uudella ammatilla todistuksen kera. Täytyy sanoa, että matka on ollut käsittämättömän ennennäkemätön. Haastava, raastava ja pelastava, silmiä avaava.

Lopputyöni on Ihminen ja hevonen tavattavissa, hevonen turvanantajana ja läsnäolon opettajana, polyvagaalinen teoria tukena omassa kasvussani. Tätä lopputyötä kasatessa meni useampi vuosi. Heti koulutuksen alussa tiesin, mitä lopputyöni pitää osapuilleen sisällään, sisältö tarkentui polyvagaaliteorian myötä vasta viime syksynä Soul Teamin SEAL koulutuksessa.

Olo on niin valtavan onnellinen ja takki niin sanotusti tyhjä. Siitäkin huolimatta, että matka on ollut todella rankka ja haasteellinen, en vaihtaisi siitä päivääkään pois. Jokainen kokemus on tullut tarpeeseen, jokaikinen itketty kyynel on parantanut ja auttanut minua. Ja itkuahan on riittänyt ja tulee riittämään. Nyt ymmärrän, että itkeminen on parantavaa.

Nyt olen vastaanottanut todistukseni tästä kaikesta valtavasta työstä, jonka olen läpikäynyt itseni ja läheisteni hyväksi.

Ihminen tavattavissa -terapeutti Ulla Hukka, Läyliäinen 
Ajanvaraukset puh. 040 5671667

http://ihminentavattavissa.fi/blogi/uusi-ammatti-terapeuttina?fbclid=IwAR33am-0BtgHWk4OkJDzQkC2NNQhQXUr9B_uvdMTCdNQtQARpzH8ChZ3m5k

11.3.2019

Eläinavusteinen taival hyvinvointiin 31.3.2019 klo 11 – 15 Cardehummassa

Pysähdy itsesi äärelle, kirkasta omaa suuntaasi ja kartuta matkaeväitäsi turvallisessa seurassa: luvassa on hyväksyvää tietoista läsnäoloa, tunnetyökaluja sekä ihania eläinystäviä. Tule kohdatuksi – ja kohtaamaan itsesi!

Hinta 80€, sisältäen ohjauksen, eläinavusteisuuden, kahvia, teetä ja pikkunaposteltavaa.

Ohjaajat Elina Porokka: Sosionomi, EASEL® -Coach työnohjaaja & mindfulness-ohjaaja CFM®, www.iloinenporo.fi.

Ulla Hukka, Sosiaalipedagoginen hevos-ja koiratoimintaohjaaja, Eläinavusteinen valmentaja, MinD voimauttavan hevostoiminnan ohjaaja, HelMi hevosavusteinen mindfullnesohjaaja. www.cardehumma.fi.

Ilmoittautumiset Ullalle 20.3. mennessä: info@cardehumma.fi tai puh. 040 567 1667.

yhdessä olemme turvassa

11.3.2019

Cardehumman kesä:

päiväleiri lapsille 3. – 7.6.2019: Ohjelmassa Cardehumman eläinten hoitoa ja niiden kanssa puuhailua, hevostoimintaa, yhdessä oloa, askartelua ja kivoja kesäpuuhia. Hinta 330 eur. Mahdollisuus myös yhden päivän leireilyyn, hinta 70 eur / päivä. Kysy lisää !

Lisätietoja tulossa. Jos kiinnostuit, laita viestiä info@cardehumma.fi tai soita  040 5671 667 / Ulla

11.3.2019

Cardehumman osasto on mukana Horse Fair & GoExpo messuilla 15. – 17.3.2019

Ulla pitää infolavatietoiskun Hevoslehti RIDE !- infolavalla la 16.3.2019 kl0 17 sekä su 17.3.2019 klo 16.15 aiheesta

Hevonen läsnäolon ja turvan tunteen opettajana; Kohtaamalla, hyväksymällä ja käsittelemällä erilaiset tunteet suhteesi hevoseen syvenee. Hevonen on taitava läsnäolotaidon opettaja, kunhan ehdit ja osaat pysähtyä sitä aistimaan. Kuinka opin tunnistamaan turvan?

Tulkaahan moikkaamaan osastolle 3f19, siellä olen perjantaista sunnuntaihin, mukana eri päivinä labradorinnoutaja Lumo sekä irlanninsusikoira Walo.

Messuilla kilpailu, jonka palkintona hevostoimintahetki Cardehummassa.

11.22019

Vietä päivä Cardehummassa nauttien eläinten seurasta, rauhasta, läsnäolosta ja kodikkaasta hevostilan hengestä. Voit tulla meille yhdessä lapsesi, ystäväsi tai vaikka puolisosi kanssa.

Päivän aikana tutustutaan Cardehumman eläimiin; hevosiin, vuohiin, kanoihin, kissoihin, koiriin ja pupuihin. Tutustumme eläimiin persoonina sekä pohdimme lajien ominaisia tarpeita ja käyttäytymistä ja hoidamme eläimiä yhdessä.

Päivän aikana käymme hyväntuulen keskusteluja, jotka antavat mahdollisesti uusia ajatuksia ja oivalluksia kunkin omaan elämäntilanteeseen. Päivän teemaan sisältyy aina psykologisen turvallisuuden tunteen hahmottaminen ja kehollinen kokeminen.

Tilalla on mahdollista kokeilla ratsastamista tai hevosella ajamista.

Päivän kesto 6 tuntia, hinta 150 € / hlö (sis alv) sisältää toiminnan ohjauksen, keskustelut sekä keittolounaan ja kahvit + tuoreen kotona Cardehummassa leivotun pullan.

Varaa oma aikasi. Yhteen päivään mahtuu mukaan 8 hlöä. Päivä järjestetään, kunhan osallistujia on min 6 hlöä.

ystävät

11.3.2019

Cardehumman kesä:

päiväleiri lapsille 3. – 7.6.2019: Ohjelmassa Cardehumman eläinten hoitoa ja niiden kanssa puuhailua, hevostoimintaa, yhdessä oloa, askartelua ja kivoja kesäpuuhia. Hinta 330 eur

Kesäleiri erityistä tukea tarvitseville alakouluikäisille 10. – 12.6.2019

Aikuisten eläin-ja luontoavusteinen kesäleiri 17-19.6.2019; Eläin-ja luontoavusteinen aikuisten kesäleiri sinulle, joka kaipaat omaa levollista aikaa, rentoutumista, voimaannuttavia keskusteluja aikuisten kesken, haluat olla erilaisten maatilan eläinten kanssa, hevostella, pohtia ja kohdata erilaisia tunteita. Majoitus kesään sopivasti <3 hinta 300 eur.

Lisätietoja tulossa. Jos kiinnostuit, laita viestiä info@cardehumma.fi tai soita  040 5671 667 / Ulla

11.3.2019

Cardehumman osasto on mukana Horse Fair & GoExpo messuilla 15. – 17.3.2019

Ulla pitää infolavatietoiskun Hevoslehti RIDE !- infolavalla la 16.3.2019 kl0 17 sekä su 17.3.2019 klo 16.15 aiheesta

Hevonen läsnäolon ja turvan tunteen opettajana; Kohtaamalla, hyväksymällä ja käsittelemällä erilaiset tunteet suhteesi hevoseen syvenee. Hevonen on taitava läsnäolotaidon opettaja, kunhan ehdit ja osaat pysähtyä sitä aistimaan. Kuinka opin tunnistamaan turvan?

Tulkaahan moikkaamaan osastolle 3f19, siellä olen perjantaista sunnuntaihin, mukana eri päivinä labradorinnoutaja Lumo sekä irlanninsusikoira Walo.

Messuilla kilpailu, jonka palkintona hevostoimintahetki Cardehummassa.

11.22019

Vietä päivä Cardehummassa nauttien eläinten seurasta, rauhasta, läsnäolosta ja kodikkaasta hevostilan hengestä. Voit tulla meille yhdessä lapsesi, ystäväsi tai vaikka puolisosi kanssa.

Päivän aikana tutustutaan Cardehumman eläimiin; hevosiin, vuohiin, kanoihin, kissoihin, koiriin ja pupuihin. Tutustumme eläimiin persoonina sekä pohdimme lajien ominaisia tarpeita ja käyttäytymistä ja hoidamme eläimiä yhdessä.

Päivän aikana käymme hyväntuulen keskusteluja, jotka antavat mahdollisesti uusia ajatuksia ja oivalluksia kunkin omaan elämäntilanteeseen. Päivän teemaan sisältyy aina psykologisen turvallisuuden tunteen hahmottaminen ja kehollinen kokeminen.

Tilalla on mahdollista kokeilla ratsastamista tai hevosella ajamista.

Päivän kesto 6 tuntia, hinta 150 € / hlö (sis alv) sisältää toiminnan ohjauksen, keskustelut sekä keittolounaan ja kahvit + tuoreen kotona Cardehummassa leivotun pullan.

Varaa oma aikasi. Yhteen päivään mahtuu mukaan 8 hlöä. Päivä järjestetään, kunhan osallistujia on min 6 hlöä.

ystävät

6.1.2019

Cardehummaan muutti uusi tulokas, irlanninsusikoira uros Mamisbeardie Will find The Light eli Walo. Walon isä on saksalainen Da Capo von der Oehlmuhle ja emä amerikan tuonti Maccaura Platinum Dolly of MB.

Walosta tulee osa Cardehumman eläinavusteista tiimiä. Walo seuraa toivottavasti Rauno Ruisleivän tassun jälkiä, joita löytyy mm kouluista, hoitolaitoksista, työpaikoilta, luennoilta sekä lähijunasta.

5.1.2019

Ulla valmistui HelMi hevosavusteisen mindfulnessin ohjaajaksi.

Koulutuksessa syvennyttiin läsnäolontaidon merkityksellisyyteen, tarpeellisuuteen, sisäistämiseen ja opetteluun. Hevoset, luonto ja talliympäristön tarkkailu toimivat hyvänä apuna läsnäolon taidon opettelussa.

Mindfulnessin tarjoamia hyötyjä on tutkittu tieteellisesti. Läsnäolontaito auttaa mm stressinhallinnassa, kehittää vuorovaikutustaitoja, tunnetaitoja, henkistä tasapainoa, sekä fyysistä terveyttä. Hevosavusteisena tutustuu syvemmin hevoseen, välille kehittyy erilainen suhde ja ratsastaminen sekä hevosen kanssa kaikenlainen tekeminen saa erilaisen lähestymiskulman.