Asiakaspalautteita Cardehumman toiminnasta

Hektisemmässä elämäntilanteessa oli aivan ihanaa tutustua uuteen ”harrastukseen”. Mitä se saikaan aikaiseksi. Ihana rauhoittuminen lempeän ohjaajan ja hevosten kanssa. Uskomatonta kuinka lyhyessä ajassa pystyy tuntemaan hevosen kanssa vuorovaikutuksen. Nähdä kuinka hevosen käsittely vaikuttaa niin ihmiseen kuin eläimeen. Rauhassa eteenpäin mennen. Tallissa varmaan vietimme enemmän aikaa kuin maastossa, mutta koin sen ajan hyvin tärkeäksi. Sain olla turvallisissa käsissä. Oli myös hauska huomata kuinka ryhmässä syntyi toistemme välille erittäin hyvä henki. Tuli varmaan avattua sielun sopukoista montakin lukkoa. Kiitos.

Eläkeläismumi 68 v.

Ulla tekee aivan uskomatonta työtä eläintensä kanssa. Olen saanut käydä Cardehummassa jonkin kerran ja monesti mietin, että voi kun se olisi lähempänä. Löysin jo ensimmäisellä kerralla jotain ihan uutta itsestäni. Kun omalla läsnäololla ja kosketuksella sain ison hevosen keinumaan ja nuokkumaan, sitä tunnetta itsessä on vaan vaikea kuvata. Pääsin jonnekin kauas menneisyyteeni ja asioita loksahteli ihan uudella tavalla minussa.

Kävin yhden kerran viettämässä hetken Cardehummassa myös tyttäreni kanssa. Se avasi taas uudella lailla asioita ja kokemus oli kyllä mieliinpainuva. Tytöllekin, sillä hän kirjoitti minulle joskus paperilapulle, että ”Parasta, mitä voi tehdä iskän kanssa, käydä Cardehummassa”.
Voin suositella Ullan opastusta ja Cardehummaa kaikille. Siellä pääsee löytöretkelle itseensä.

Teemu Tuuli 38 v.

Itsessään oleminen, läsnäolon rauha ja ymmärryksen syveneminen ovat ensimmäisiä ajatuksia, joita saan ajatellessani Ulla ja ennenkaikkea hänen tallissaan ja tilallaan asuvia hevosia. Ensikosketukseni oli ohjattu 4 – 6 kerran ryhmä. Hevosen luokse meneminen ja lähellä oleminen saivat jo eloa sisälle. Kun siirryttiin lähemmäksi tiettyä hevosta ja konkreettiseen tekemiseen eli harjaamiseen, päästiin hoitamisen elementtiin. Tunteet lähtevät syntymään ja liikkuvat. Seuraavaksi hoitaminen tarkentuu, hevoseen koskettiin ihan kädellä, molemmilla paljailla käsillä. Se syventää myös kokemusta itsestä ja tunteet sekä muistot aktivoituvat jo syvemmältä. Hevonen kuuntelee, ottaa vastaan, kestää ja antaa sinun hoitaa itseään ja sinua. Aika tuntuu katoavan.

Tiina Partanen

Olen käynyt Ullan tallilla usein. Ja aina sen jälkeen on rento ja vapautunut olo. En tiedä onko se emäntä itse, hevoset ja muut eläimet vai koko ilmapiiri ja tunnelma, mikä tallissa on. Heti kun pikku talliin astuu sisään, kaikki muu unohtuu ja jää ulkopuolelle.

En voi sairauteni takia enää ratsastaa, mutta hevosten kanssa voi tehdä niin paljon muutakin; niitä harjataan, paijataan, hierotaan jne. Kaikki on NIIN rentouttavaa ja palkitsevaa. Eläimen kanssa syntyy syvä yhteys ja silloin on ihminen täysin läsnä vain siinä hetkessä. Maalliset murheet niin sanotusti unohtuu täysin.

Jälkeenpäin on virkistynyt ja tyyni olo. Ehkä vähän samanlainen kuin joogan jälkeen.

Ullan tallissa voi viihtyä kuka vaan, ikään ja sukupuoleen katsomatta. Tallissa vapautuu kaikista suorituspaineista ja jokainen kelpaa juuri sellaisena kuin on. Se on tässä hektisessä nykymaailmassa harvinaista herkkua.

Suosittelen lämpimästi <3

Tiina tyttö 54 v.

Henri aloitti sospedan ollessaan viisi vuotias. Hänellä on ADHD sekä suuria haasteita sosiaalisissa ryhmätilanteissa. Keskittymiskyvyn puute ja jatkuva levottomuus ovat suuri osa arkea. Suurin huolenaiheeni silloin oli, että häneltä puuttui luonnollinen empatiakyky ja toisen huomioiminen.

Kohdatessaan eläimen Henri ei tiennyt mitä tehdä. Tämä ei tullut luonnostaan, mikä taas jollekin toiselle lapselle on ominaista. Sospeda on auttanut näiden vuosien aikana ( nyt Henri on 7,5 v) juuri tuossa empaattisuudessa mitä hän voi näyttää eläimelle kun huolehtii niistä.

Onnistumisen ilo, kun hän hän lähtee sospedaan ja pelkojen voittaminen kun voi luottaa omaan toimintaansa kohdatessaan eläimen. Tämä näkyy jo myös oppina miten kohdataan toinen ihminen. Taidot ovat kehittyneet paljon.

Henri rakastaa eläimiä ja koirat ovat lähellä sydäntä. Tämä tavoite on nyt saavutettu, mitä osittain olen hakenut tällä toiminnalla. Henrillä on allergioita mutta ei ole ollut esteenä ja hyvin on siedättynyt.

Tämä on kokeilemisen arvoinen toimintamuoto, jota suosittelen kaikille, ei pelkästään erityislapsille. Itsetunto ja itseluottamus ovat kasvaneet. Ulla on oikea ihminen työssään. Rauhallinen, empaattinen ja sydämellinen. Tämä toimii.

Henrin äiti Susanna